вівторок, 29 січня 2013 р.

В народній історичній пісні Кам’янець названий "Містом давнім на весь світ славним”. Впродовж століть кобзарі та лірики, поети та художники розносили по світу славу про дивовижне місто, створене "Волею самого Бога”. Не губляться в епітетах і сучасні лірики, які називають Кам’янець – "Перлиною на камені”, "Островом скарбів”, "Містом, в якому мріють ангели”. Про Кам’янець можна багато розповідати, а коли побачиш красу цього міста тоді виникає почуття – залишитись у ньому назавжди і милуватись загадковими історико-архітектурними пам’ятками та природою цього цікавого міста.
Щоб ще раз показати людям красу нашого чарівного міста 28 листопада в центральній бібліотеці у відділі абонемент була створена фотовиставка "Цікавинки нашого міста”. На виставці представлена фото панорама, яка відображає життя міста та його цінність. Ця маленька фото галерея складається з 3 розділів.
Кам'янець-Подільський називають містом-музеєм просто неба, містом-фортецею. Таких архітектурних та природних пам’яток в Україні всього дві-три, не більше…
Проте Кам’янець особливий тут зберігся дух сердньовіччньої історії, що панує на вузеньких вулицях та за замковими мурами, у палацових будинках, монастирях, баштах, костьолах та церквах. Тому 1 розділ "Легенда творена руками” представляє духовне життя міста та надає можливість помилуватися унікальними історико-архітектурними пам’ятками.
2 розділ "Кам’янець фестивальний” присвячений фестивалям, адже Кам'янець-Подільський відомий і як визначний український фестивальний осередок — тут відбуваються різноманітні культурні заходи, етнографічні, історичні та інші фестивалі.
У Кам'янці-Подільському чимало зелених зон відпочинку, тому ця краса відобразилась у 3 розділі нашої фотовиставки "Рідної землі кличе джерело”.
Фотовиставка ще раз переконує людей у неповторності свого міста.

Немає коментарів:

Дописати коментар