четвер, 31 січня 2013 р.

День Діккенса у бібліотеці
Художня книга активно популяризується в нашій бібліотеці. До ювілеїв як українських та зарубіжних письменників проводяться цікаві заходи.
Працівниками було проведено „День Діккенса в бібліотеці”, який організовано в рамках тижня дитячої та юнацької книги. Захід присвячений 200-річчю від дня народження видатного англійського письменника Чарльза Діккенса та 175- річчя його роману „Посмертні записки Піквікського клубу”.
Розпочався День Діккенса  у відділі абонемента презентацією ювілейної виставки - валізи „Світова велич Чарльза Діккенса”. Далі захід перемістився у відділ бібліографії, де слухачі ознайомилися із рекомендаційним списком літератури, яка є в наявності в міській ЦБС.

 В читальному залі відбулися літературні читання „Проза життя Чарльза Діккенса”. Ведучі  ознайомили слухачів із життєвим та творчим шляхом великого англійського прозаїка. Художні читання уривків із творів „Різдвяна пісня в прозі”, „Пригоди Олівера Твіста”, „Посмертні записки Піквікського клубу”, „Домбі й син” звучали у виконанні диктора місцевого радіо.  Інсценівку з твору „Різдвяна пісня в прозі” виконали студенти коледжу будівництва , архітектури і дизайну . Літературні читання доповнив відеоролик по творчості Чарльза Діккенса та мелодія австрійського композитора Франца Шуберта „Аве Марія”.

На завершення у   відділі абонемента відбулося обговорення роману „Посмертні записки Піквікського клубу”. День Діккенса в бібліотеці закінчився та ім'я цього романіста у світовій літературі залишиться навічно. Чарльз Діккенс відносится до тих письменників, слава яких не гасла ні при житті, ні після смерті. Тож нехай пам'ятником йому будуть його твори, які читатимуть і дорослі і діти.



Немає коментарів:

Дописати коментар