вівторок, 12 лютого 2013 р.


     Найбільший скарб народу – це його мова.  Мова - душа народу, вона його цвiт i зав'язь, без неї дерево нацiонального життя в'яне i засихає.
 12 лютого у відділі  абонемент міської центральної бібліотеки було презентовано книжкове асорті        
« Барвистий вінок українського слова »
Нiжна душа мого народу бринить у словi. Слово, оповите любов'ю,  музично-незбагненне i сонячно-прозоре, заходить у серце i настроює струни нiжностi.  Нiжне українське слово будить у нас людину, воно освячене любов'ю до найдорожчого на землi, воно сходить зорею i яскравiє, доки людина живе для добра, доки мудрiсть i праця квiтчають землю, доки живе в людинi жага творiння. Таке воно, чисте i щире українське слово; така вона, рiдна мова - найбiльша духовна коштовнiсть, у якiй народ звеличує себе, якою являє свiтовi найцiннiшi набутки свого серця i мудростi, передає з поколiння в поколiння досвiд, культуру i життєдайнi традицiї.
   Бібліотекар Анжела Павлишена розповіла присутнім про пам’ятки та класиків українського слова, та презентувала українські книги високого рейтингу ( Юрія Андруховича   « Дезорієнтація на місцевості», Марії Дзюби «Ранець для крил», Ліни Костенко «Записки українського самашедшого», Марії Матіос «Вирвані сторінки з автобіографії»). У заході взяли участь студенти І курсу коледжу культури та мистецтв.
  Ми, українці, повинні берегти й цінувати мову – діамант у короні українського народу.  Пам’ятати свою історію, пам’ятати, за що боролися наші предки,  пам’ятати,  хто ми є. І не бути байдужими,  бо завтра байдужими будуть до нас.








Немає коментарів:

Дописати коментар