четвер, 28 лютого 2013 р.



"... Добре жить
  тому, чия душа і дума
  добро навчилася любить!"
                                                                                                                       Т.Шевченко

Неперевершений світоч української культури, геніальний поет, художник, мислитель Тарас Григорович Шевченко відомий в історії України як непохитний борець за її державну незалежність та політичну самостійність, за повне визволення українського народу від національного й соціального гноблення. Його пройняті демократичними ідеями твори набули популярності серед громадськості та широких народних мас. Тарас Шевченко піднісся до вершин людського духу, до вершин вселюдської любові, бо був найбільшим патріотом України, заповідав нам любити свій народ, плекати свою культуру. Забуваються усі лиха важкого Тарасового дитинства, але чомусь назавжди запам’ятовується той епізод, коли він, малий і босий, вийшов за село і пішов до обрію - шукати залізні стовпи, що підпирають небо. Мабуть, ця Кобзаря.
 28 лютого 2013 року до роковин з дня народження Тараса Григоровича Шевченка у ВПУ № 14 бібліотекарем юнацького абонемента центральної бібліотеки Оленою Гончаровою було проведено літературні читання «Кобзарева скарбниця».
На заході були присутні студенти коледжу культури і мистецтва. У їх виконанні прозвучали вірші та пісні Великого  Кобзаря.
Україна – це Шевченко. У ньому – наша історія, буття, наші болі і мрії. Шевченкова муза – то доля самої України.

Немає коментарів:

Дописати коментар