четвер, 25 квітня 2013 р.


      Чорнобиль – невелике містечко, що знаходиться за 130 км від Києва. В історію воно увійде назавжди, як місто, що дало назву одній з найбільших з часів існування людства техногенних катастроф.
        26 квітня 1986 року стався вибух  четвертого реактора Чорнобильської АЕС. Першим до реактора, через кілька секунд по тривозі, прибули пожежні з охорони АЕС на чолі з начальником караулу. Наслідки вибуху на Чорнобильській атомній сколихнули весь світ. У результаті аварії стався викид величезної кількості  радіоактивних речовин з активної зони реактора, які радіоактивною хмарою перенеслися на великі відстані. Забруднення радіацією зазнало майже 50% території України. Смерть понад 35 тисяч людей пов’язана з аварією на ЧАЕС.
 Вже минуло 27 років з того часу, але населення України і багатьох країн Європи і досі відчуває на собі важкі наслідки тієї страшної катастрофи.                          
          В рамках загально бібліотечного циклу заходів «Чорнобиль - біль, пам’ять, подолання», 25 квітня, працівниками абонемента центральної бібліотеки було проведено  інформаційну годину « Чорнобиль! Пам'ять невмируща». Година інформації проводилася для учнів школи – інтернату №2. Мета проведення даного заходу полягала в розширенні знань учнівської молоді про Чорнобильську трагедію, про ліквідаторів, які першими прибули на місце аварії, застереженні про потенційну небезпеку радіації для усього живого.

Немає коментарів:

Дописати коментар