середу, 8 травня 2013 р.



Нам не забути днів війни…

У нашій пам'яті вони.

І ті герої незабутні,

Що з нами йдуть в віки майбутні.

Життя швидкоплинне, і з кожним роком Велика Вітчизняна війна все далі йде в історію. І з кожним роком ми, нажаль, втрачаємо наших дорогих ветеранів – живих свідків тих подій, хто воював, йшов на смерть за свою країну. Не шкодуючи сил і здоров’я, наші батьки і матері заново відбудовували будинки і вулиці, піднімали заводи і фабрики. Завдяки ним за лічені роки Україна повстала з руїн і попелу, повернула своє неповторне обличчя.
8 травня у відділі абонемент відбувся тематичний перегляд «Велика Вітчизняна: пам’ять поколінь», на якому були присутні учні школи – інтернату № 2. 
 Бібліотекар юнацького абонемента Олена Гончарова ознайомила учнів з творчістю українських письменників, які писали про Велику Вітчизняну війну. Зокрема розглянули творчість Ліни Костенко, О. Довженка, О. Гончара, А. Малишка, П. Тичини, М. Рильського, О. Коломійця, О. Корнійчука, Ю. Збанацького, Г. Тютюнника.
Великий подвиг захисників і визволителів нашої держави назавжди збережеться в пам’яті українського народу. Кожен з нас береже в душі щиру гордість за батьків і дідів, які захищали країну, глибоку вдячність тим, хто вистояв і переміг у священній війні, хто віддав своє життя в ім’я миру і спокою, не доживши до сьогоднішніх днів. Ми схиляємось перед доблесними фронтовиками і працівниками тилу за величезний внесок у Велику Перемогу, за післявоєнний героїзм у відновленні народного господарства, за науку життя, яку вони передають молоді.
Минають десятиліття… народжуються і виростають нові покоління. Але в пам'яті народній ніколи не погасне подвиг тих, хто боровся і поліг за визволення рідної землі.

Вклонися, моя Україно,

Цим людям великим і скромним,

Що в назвах фронтів титанічних

Пронесли наймення твоє.

                                                           М. Бажан






Немає коментарів:

Дописати коментар