середу, 18 грудня 2013 р.

Біографія, увічнена у книзі


6 грудня цього року ми відзначили 100 років від дня народження видатного лікаря-хірурга, письменника, доктора медичних наук, Героя Соціалістичної Праці  Миколи Амосова. 2013 рік оголошено роком М.М. Амосова у галузі медицини.
Микола Михайлович Амосов – видатний хірург, який один із перших у Радянському Союзі почав проводити операції на серці. На його рахунку тисячі врятованих життів. Він створив інститут серцево-судинної хірургії та першим здійснив протезування мітрального клапана серця, а на міжнародному рівні він вперше ввів у вживання протезування клапанів серця, що мають антитромботичні властивості.
До цієї дати працівники абонемента центральної бібліотеки підготували інформаційну годину «Біографія, увічнена у книзі» для слухачів ТЦСО «Довголіття». Слухачі мали змогу ознайомитись з коротким  нарисом життя та професійної діяльності Миколи Амосова, про які їм розповіла бібліотекар абонемента Олена Гончарова. До уваги присутніх був продемонстрований відеофільм «Монологи», де Микола Амосов висвітлює напрямки своєї діяльності, огляд та значення свого  наукового спадку, розповідає про значення фізкультури в житті людини і дає поради щодо здоров’я.



Немає коментарів:

Дописати коментар