понеділок, 10 лютого 2014 р.

Пам’ятаємо. Славимо. Вшановуємо!


2014 рік оголошено Роком  учасників бойових дій на території інших держав. Також виповнюється 25-а  річниця виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.
День 15 лютого омитий сльозами – сльозами горя і радості. Сльозами горя тих, хто втратив, сльозами радості тих, хто дочекався. Саме 15 лютого спогади багатьох людей линуть в далекий 1989 рік, коли радянські війська покидали чужу країну -Афганістан. Молоді солдати поверталися до рідного дому не переможцями, але й не переможеними. Вони виконували чужу волю, захищали чужий дім, гідно виконували свої обов’язки.
Тематичний вечір «Пам’ятаємо. Славимо. Вшановуємо!» був проведений працівниками абонемента міської центральної бібліотеки для учнів школи – інтернату «Славутинка».
Мета заходу: ознайомити з передумовами та ходом  афганської війни; виховувати почуття патріотизму, вміння співпереживати; донести  до слухачів думку,що  війна – це безумство, це невиправдана жорстокість; розширити знання про історичні події афганської війни; виховувати повагу і шану до воїнів-інтернаціоналістів, до трагічної сторінки нашої історії; розповісти про земляків, що служили в Афганістані, віддати данину пам’яті полеглим воїнам-афганцям.
До уваги слухачів було представлено презентацію слайдів про героїв війни, розповідь про історію введення військ в Афганістан та хід бойових дій. Звучали пісні та вірші  про Афганську війну. Відбулась презентація одноіменної книжкової виставки , що містила літературу та інформаційні теки про наших земляків-учасників війни. Вічна пам’ять загиблим, а воїнам-інтернаціоналістам, які повернулися додому, бажаємо довгих років життя!

Немає коментарів:

Дописати коментар