вівторок, 25 лютого 2014 р.

Щедра палітра таланту Лесі Українки


25 лютого цього року ми будемо відзначати  річницю від дня народження української письменниці  і поетеси,  драматурга, критика, громадського діяча Лесі Українки. До цієї дати у ВПУ № 14 бібліотекарями абонемента міської центральної бібліотеки було проведено літературну зустріч «Щедра палітра таланту Лесі Українки».
Метою заходу було передати силу і глибину поетичного світу Лесі Українки, виховувати любов до українського поетичного слова, до Вітчизни, до творчої спадщини поетеси, почуття прекрасного.
Присутні мали змогу ознайомитись з життєвим та творчим шляхом Лесі Українки, переглянули слайд-шоу «Життєвий шлях письменниці».
Леся Українка збагатила нашу поезію новими темами й мотивами.  На межі ХІХ-ХХ ст., використовуючи мандрівні, вічні сюжети світової літератури, стала в авангарді творчих сил, що виводили українське письменство на світовий рівень.
Спадщина Лесі Українки - це багатюще джерело краси і творчого духу народу, з якого черпати усім живущим і прийдешнім поколінням чисту воду, брати наснагу для життя і праці.

Немає коментарів:

Дописати коментар