четвер, 17 квітня 2014 р.

Народні свята України

16 квітня працівниками відділу абонемент центральної бібліотеки міста проведено народознавчу годину «Веселий ярмарок звичаїв». Захід проводився для мешканців ТЦСО «Довголіття». Він став прекрасною нагодою пригадати давні звичаї та поринути у атмосферу неповторних і самобутніх традицій та народних переказів. Перед присутніми виступили учні школи мистецтв Олександр Левицький , Анна Сварнік та Олена Щерба. У їх виконанні прозвучали пісні «Весна», «Перевесло», «Мати», «Сіла птаха».
    Народознавча година проводилась з метою розкриття змісту свят весняного циклу; відродження звичаїв та обрядів нашого народу, примноження його традицій. До уваги присутніх було представлено презентацію слайдів «Народні свята України».

   В українського народу побутують чудові звичаї та традиції,  які передаються з покоління до покоління. Вони  пояснюють та обґрунтовують взаємини між людьми, цінність духовної культури окремої людини і народу взагалі. Дохристиянські звичаї та традиції гармонійно переплелися з релігійними, утворивши обряди, які ми маємо на сьогодні. Як і рідна мова, звичаї об'єднують людей в один народ. 

Немає коментарів:

Дописати коментар