вівторок, 9 грудня 2014 р.

Переселенцям – всебічна підтримка та сприяння



Станом на 5 грудня, в Україні нараховується 513 998 вимушених переселенців. Такі дані наводить Управління верховного комісара ООН у справах біженців в Білорусі, Молдові та Україні.
     494 348 громадян України були змушені залишити свої домівки в зоні збройного конфлікту на Донбасі. Ще 19 650 внутрішньо переміщених осіб виїхали з анексованого Росією Кримського півострова.
    235 950 українців звернулися до урядів іноземних держав з проханням про надання статусу біженців.
    Звичайно мова йде про офіційно зареєстрованих вимушених переселенців та біженців, тобто тих, хто звернувся по допомогу до представників органів влади за місцем тимчасового перебування. Реальна кількість таких людей може бути більшою. Зростає їх кількість і у Хмельницькій області.
   У зв’язку з останніми подіями в країні , бібліотечні заклади, як інформаційно – просвітницькі центри, повинні  надавати інформацію для внутрішньо переміщених осіб, та осіб, що з ними контактують про послуги та місцезнаходження органів соціального захисту, міського центру надання адміністративних послуг, міського та районного центрів зайнятості, управління з питань надзвичайних ситуацій, медичних та освітніх закладів. Вони займаються  питаннями працевлаштування , забезпечення соціальними виплатами, продовженням  навчання студентів та школярів, виділення місць у дитячих садочках, медичного обслуговування тощо.

Саме тому, 8 грудня у Державному Навчальному Закладі «Подільський Центр Професійно – Технічної Освіти»  працівниками міської центральної бібліотеки було проведено інформаційну годину «Переселенцям – всебічна підтримка та сприяння», адже серед студентів закладу є переселенці з Донбасу. Бібліотекар розповіла про актуальність теми та наголосила , що пріоритетами діяльності бібліотеки  з переселенцями буде надання таких послуг , як  залучення до бібліотеки, консультації різної тематики, навчання комп’ютерної грамотності, проведення з ними соціокультурних заходів, залучення волонтерів для допомоги сім’ям переселенців. До уваги присутніх  було представлено інформаційні теки «Забезпечення прав та свобод внутрішньо переміщених осіб» та «Знайомство з послугами бібліотеки».На завершення заходу всім присутнім було подаровано інформаційно – рекламні буклети «Бібліотека – територія єдності».



Немає коментарів:

Дописати коментар