середу, 8 квітня 2015 р.

Пасхальна веселка


До нас наближається одне з найсвятіших свят на землі - Великдень. Воно об'єднує всіх вірою у перемогу світла над темрявою, добра над злом, життя над смертю. В Україні це свято шанують і люблять. Немає родини, в якій на святковому столі не лежали б крашанки, писанки, паски, освячені в храмі. Гарний настрій, надія на краще, побажання добра і любові переповнюють всіх у цей день.
Напередодні цього величного свята 8 квітня в ТЦСО «Надія»  бібліотекарями центральної бібліотеки була проведена народознавча година «Пасхальна веселка».
Метою заходу було розширити знання присутніх про святкування Великодніх свят; розкрити зміст свят: вербна неділя, чистий четвер, страсна п’ятниця, велика субота, Великдень; відроджувати звичаї та обряди нашого народу, примножувати його традиції.
Свято проводилось в кімнаті, прикрашеній вишитими рушниками, гілочками верби, листівками до Великодня, у глиняних тарілках крашанки, писанки, паска, свічка.
Захід розпочався піснею «Христос Воскрес» у виконані Олександри Торжинської – учениці музичної школи ім. Ф. Ганіцького. 
Далі присутні послухали цікаву розповідь ведучої про особливо шановане та величне свято Великодня і як до нього готуватись; дізналися  про символи та кольори, якими розписують писанки та їх значення. 
Також учні школи мистецтв виконали пісні:»Прийшла весна» (Валерія Кузема), «Через яр, через поле» (Діана Бригида), «Нащо мені чорні брови» (дует Валерія та Діана).
Бібліотекарі оформили книжкову виставку «Христос Воскрес», на якій представлена література про Світле Христове Воскресіння та звичаї українського народу, пов’язані і з цим. Ведучі заходу зробили екскурс в історію створення і розвиток святкування Великодніх свят, розповіли про народні звичаї та обряди, які супроводжувалися протягом святкових днів.
Завершилась година народознавства біля книжкової виставки.
Зустріч була інформативна та змістовна.
Зичимо всім миру, любові, достатку, радісних Великодніх свят і смачної паски!









Немає коментарів:

Дописати коментар