понеділок, 8 червня 2015 р.

В рамках акції "Українська молодь читає"


5 – 7 червня у Камянці – Подільському відбувся  І українсько – польський фестиваль мистецтва ХІХ століття «Подільський родовід». В рамках якого працівники міської центральної бібліотеки та бібліотек – філій організували Літературний салон у мальовничому куточку міста  на Лебединому озері. Упродовж дня численні відвідувачі мали змогу долучитись до презентації виставки – інсталяції «Коштовні імена на бархаті століть», взяти участь у мистецькому турнірі на кращих знавців історії та культури Польщі, переглянути відео презентацію «Сім чудес Польщі».
Виставка – інсталяція містила такі розділи:
-         «Польська громада у Камянці – Подільському у ХІХ столітті»;
-         «Їх  памятає наше місто» ;
-         «Історія мого роду – частинка історії Камянця – Подільського»;
-         «Галерея польської літератури».
На виставці було представлено книги та інформаційні листи про славетних поляків які залишили свій слід в історії Камянеччини та світовій культурі: Маурицій Гославський, Стефан Вітвіцький, Юзеф Ролле, Фредерік Шопен, Адольф Янушкевич,  Адам Петкевич, Антон Коціпінський, Генрік Сенкевич та інші. Родзинкою виставки була експозиція документів та фотографій кінця ХІХ та початку ХХ століть, які відображали сторінки життя родини Мазур – Ляховських, що мешкала у місті з часів Речі Посполитої і нащадки якої проживають у місті в наш час.

На завершення заходу господарі Літературного салону запросили усіх шанувальників польської книги та мистецтва на літературне чаювання.











Немає коментарів:

Дописати коментар