четвер, 31 січня 2013 р.





В рамках конкурсу на кращу нетрадиційну книжкову виставку (до 75 – річчя Хмельницької області) у відділі абонемент Кам’янець – Подільської міської бібліотеки 12 липня відбулась презентація виставки – інсталяції « Скриня народних ремесел».
Звязок поколінь – це довжелезна черга з народних майстрів. Вона починається в сивій давнині, коли людина щось вперше зробила для себе. Народжувались майстри! Вчились, творили, вчили. А їхні роботи – диво з їх золотих рук. Недарма мистецтво нашого народу визнане одним із найбагатших у світі. У скарбниці духовної культури нашого народу є особлива, винятково важлива її частина – вишивка. З нею повязана вся багатовікова історія українського народу, його творчі пошуки, радість і горе, його перемоги і поразки, сподівання на майбутнє. Вишиванка – це духовний символ українського народу, рідного краю, батьківської оселі, тепла материнських рук.   Сьогодні ми відкриємо світ чудових речей, виготовлених руками народних умільців, зокрема прекрасні рушники подільської майстрині Г. Клевець, які зачарували красою присутніх. Виявилось багато бажаючих взяти майстер – клас у майстрині, та пізнати секрети народної вишивки.
Провідний бібліотекар Дюднева Валентина ознайомила присутніх з історією та традиціями художніх промислів і ремесел України та Хмельниччини, продемонструвала вироби з лози, соломки, дерева, вишивку, гончарні вироби.
Сподіваємося, що виставка – інсталяція слугуватиме розвитку творчості молодих народних умільців, а їх твори оселившись у наших оселях творитимуть затишок, красу, приносячи духовну насолоду.


Немає коментарів:

Дописати коментар