четвер, 19 березня 2015 р.

Вітаємо з 85-річним ювілеєм Ліну Костенко!

19 березня користувачі та працівники Камянець – Подільської бібліотечної системи долучились до публічних читань, які були присвячені 85 річчю від дня народження Ліни Костенко. Постать Ліни Костенко з її досвідом боротьби за національну культуру, за етику людського буття, за громадянську свідомість, з її естетичним новаторством та самобутністю, є визначальною не лише в українській культурі, а й в історії всієї Європи.
 Читання проводились за ініціативи центральної міської бібліотеки та громадського журналіста Лариси Підгірної, автора проекту «Літературний туризм».

Подібні читання паралельно відбулись  по багатьох містах України, зокрема - в Івано - Франківську ( координатор - українська письменниця та науковець Ольга Деркачова ).Всі шанувальники Ліни Костенко зібрались на «Вишитому тротуарі», біля міської центральної бібліотеки для того, щоб зачитати улюблений вірш видатної поетеси. У читанні прийняли   активну участь голова Громадської ради міста Валентина Магелат, спів засновниця літературно – мистецького альманаху «Phoenix», письменниця Віоліна Ситнік та члени творчого обєднання «Фенікс». Майстерним виконанням віршів вразила вчитель НВК № 17 Наталія Рудніцька. Родзинкою читань був виступ акторки народного театру Любові Луцик, яка у театралізованій формі виконала уривок з поеми «Маруся Чурай».













Немає коментарів:

Дописати коментар