пʼятниця, 27 жовтня 2023 р.

«Спортивна молодь – здорова нація» 

Драйв-урок

(До Всесвітнього дня тренера)



Усім відомо, що ключовим фактором здоров’я є систематичні зайняття спортом. Адже у здоровому тілі і здоровий дух! 26 жовтня працівниками міської центральної бібліотеки імені Костя Солухи було проведено драйв-урок «Спортивна молодь – здорова нація», приурочений до Всесвітнього дня тренера. Захід проходив на спортивному майданчику ліцею №3 для членів футбольного клубу «Арсенал». Працівники бібліотеки розповіли про історію створення свята, та про видатних спортивних тренерів України. Перед учнями також виступив їх тренер, триразовий чемпіон Параолімпійських ігор Віталій Трушев, адже він є для них гарним прикладом.

На заході присутні переглянули добірку літератури з фізичної культури та спорту, ознайомилися з іменами відомих спортсменів та тренерів, дізналися більше про улюблений вид спорту.

На завершення було проведено вікторину «Знавці футболу», спортсмени активно приймали участь та відповідали на усі запитання.

Читайте, займайтеся спортом та залишайтеся здоровими!







четвер, 26 жовтня 2023 р.


"Національно-патріотичне виховання молоді в умовах війни: бібліотечний аспект"

онлайн-конференція

26 жовтня на запрошення Хмельницької обласної бібліотеки для молоді ми долучились до онлайн-конференції "Національно-патріотичне виховання молоді в умовах війни: бібліотечний аспект".
Бібліотекар I категорії юнацького абонементу Кам' янець-Подільської центральної міської бібліотеки імені Костя Солухи Гресь Інга поділилась досвідом роботи Кам'янець-Подільської міської ЦБС з питань патріотичного виховання молоді в умовах сучасних соціокультурних трансформацій.




середа, 25 жовтня 2023 р.


«Навчитись мови золотої»

Ерудит-тайм

(До Дня української писемності та мови)


25 жовтня, напередодні Дня української писемності та мови, для студентів ВСП «КПФКЗВО«ПДУ» у міській центральній бібліотеці імені Костя Солухи було проведено ерудит-тайм «Навчитись мови золотої». Присутні прослухали розповідь бібліотекаря про походження української мови та її значення у сучасному світі. Завдяки мові та мисленню суспільство здатне змінювати навколишній світ. Безумовно, мова для народу є його скарбницею, живою схованкою людського духу.
В ході заходу студенти приймали участь у вікторині «Народ скаже, як зав’яже», інтелектуальному конкурсі «Мовний всезнайко», розгадували літературні ребуси та читали улюблені вірші українських авторів. На завершення ознайомились з виданнями представленими на книжковій виставці «Мова – ДНК нації».