вівторок, 20 серпня 2024 р.

Документально-історична виставка «Вільна. Сильна. Незалежна.»

 


День незалежності України – важливий день для кожного українця, для тих, хто вважає себе патріотом України, стоїть на захисті українських кордонів, вболіває за Батьківщину та примножує її здобутки відданою працею. З метою формування патріотизму в українському суспільстві, сприяння набуттю   досвіду патріотичних дій, виховання молоді у дусі патріотичного обов'язку, утвердження в свідомості  патріотичних цінностей, переконань і поваги до культурного та історичного минулого України, Кам’янець-Подільська центральна міська бібліотека імені Костя Солухи підготувала документально-історичну виставку «Вільна. Сильна. Незалежна.» В основу експозиції увійшла література, що підкреслює історичну самобутність української нації, усю важливість вшанування багатовікової історії українського державотворення. Виставка розкриває твори істориків, які досліджували складний шлях становлення української незалежної держави,  об’єднала в собі твори, в яких описана історія нашої країни, книги про символи національної та державної величі, а також захоплюючі розповіді, присвячені людям, які вплинули на розвиток боротьби за незалежність. Виставка розрахована на широке коло користувачів, тож запрошуємо усіх бажаючих скористатись книгами та інформацією з бібліотечних полиць.


понеділок, 12 серпня 2024 р.

 

  «Синьо-жовте селфі з книгою»

(до Всеукраїнського Дня молоді)

Вулична акція

12 серпня  в Україні святкують День молоді. Це свято юності, літа і позитиву – гарна нагода привітати юнаків і дівчат, а також всіх, хто молодий душею. З цієї нагоди Кам’янець-Подільська центральна міська бібліотека імені Костя Солухи в сквері на «Алеї закоханих» організувала вуличну акцію  «Синьо-жовте селфі з книгою». Захід проведено з метою відзначення Дня молоді, популяризації патріотичної книги та проведення змістовного дозвілля мешканців та гостей міста юнацького віку.

Учасники заходу з задоволенням фотографувалися зі своїми улюбленими книгами, а також почули цікаві факти про історію та особливості відзначення Дня молоді у різних країнах, окреслили проблеми і виклики, що сьогодні стоять перед українською молоддю, та разом обговорювали шляхи їх подолання.

Бібліотекарі запропонували відвідувачам переглянути книжкову  виставку «Покоління WEB читає книгу», та ознайомили їх з кращими книгами для молоді і про молодь. На вуличній акції були присутні 42 учасника.