пʼятниця, 13 вересня 2024 р.

Виставка - рекомендація "Книжковий дофамін"

  

   Книги знижують стрес, продовжують життя, надихають та відкривають нові горизонти. А під час війни, за словами  психологів, читання – є дієвим способом самодопомоги та своєрідною релаксацією, а ще й гарний спосіб відволіктися.  Саме тому,  з метою просування читання, 12 вересня  міська центральна бібліотека імені Костя Солухи презентувала  виставку–рекомендацію «Книжковий дофамін». Книги представлені на виставці відповідають  різним смакам та уподобанням, стануть у пригоді нашим користувачам. Їх читання, сподіваємось,  принесе  задоволення. Ми запрошуємо до бібліотеки і віримо, що книга і активне читання можуть змінити життя






понеділок, 9 вересня 2024 р.

Виставка-портрет "Олександр Довженко: відомий і незнайомий".

 

З метою вшанування 130-ї річниці від дня народження геніального режисера, письменника, художника і філософа Олександра Петровича Довженка, вивчення та популяризації його творчої спадщини серед молоді, міська центральна бібліотека ім.. Костя Солухи підготувала виставку-портрет «Олександр Довженко: відомий і незнайомий» за наступними розділами:

-          Корені таланту митця;

-          Літературний ужинок майстра;

-          Поет світового кіно.

 Література представлена допоможе простежити умови формування світогляду О. Довженка опираючись на основні віхи життєвого та творчого шляху. Та дослідити маловідомі сторінки життя письменника, акцентуючи увагу на трагічній взаємодії митця і тоталітарної системи.





пʼятниця, 6 вересня 2024 р.

Нонфікшн «З історії незакінченої війни»

#тижденьЧитання2024

#читайНонфік

В Україні триває Національний тиждень читання нонфіку. Гасло тижня "З історії незакінченої війни".
Український нонфік - це література, яка бореться з російською агресією, протидіє ворогу в інформаційному полі української мови, історії, науки, мистецтва.
Долучаємось до челенджу "Бінго українського нонфіку". День 5. "Книги про російсько - українську війну".
Пропонуємо своїм користувачам нові українські видання, які представлені на книжковій виставці "Книги війни".