вівторок, 21 січня 2014 р.

Вклоняємось солдатам Перемоги


Визволення України від німецько-фашистських загарбників почалося під час Сталінградської битви (листопад 1942–лютий 1943 р.), яка поклала початок корінному перелому у війні на користь СРСР. Остаточне ж визволення українських земель почалося в ході Курської битви (5 липня–23 серпня 1943 р.). Свого апогею битва за Україну досягла в період з осені 1943 до осені 1944 років. Саме на її території, у цей період було зосереджено приблизно половину діючої Червоної армії. Завершила визволення України Карпатська операція, що розпочалася 9 вересня 1944 року наступом 1-ї Гвардійської армії. 27 жовтня 1944 року було звільнено Ужгород, а 28 жовтня радянські війська вийшли на сучасний кордон України. В ході Великої Вітчизняної війни, саме на території України відбулися ключові битви за визволення країн Європи від фашизму. Героїчні події під час визволення України і Камянця- Подільського від німецько-фашистських загарбників навічно залишаться в історії Другої світової війни, а імена воїнів, що звільняли і загинули за наш край, ніколи не зітруться зі світлої памяті подолян, усього українського народу.
     З метою всенародного уславлення воїнів-переможців, вшанування пам'яті мільйонів полеглих за визволення української землі, співвітчизників, які загинули на окупованій території, в концтаборах, на фашистській каторзі, до уваги користувачів Центральної бібліотеки міста, працівниками відділу абонемент розгорнуто документально-історичну  виставку «Вклоняємось солдатам Перемоги», приурочену 70-річчю визволення України та Кам’янця - Подільського від фашистських загарбників.
        На виставці представлена художня література, історичні та документальні видання, що розкривають переможні та трагічні сторінки нашої країни в роки Великої Вітчизняної  війни.

Немає коментарів:

Дописати коментар