четвер, 2 січня 2014 р.

Незабутній творець співомовок


     У відділі абонемент було презентовано виставку-портрет «Незабутній творець співомовок» до 180 річниці від дня народження Степана Руданського (1834 – 1873) – українського поета,  перекладача,  фольклориста.

 Мета заходу: ознайомлення учнів та студентів з творчістю нашого земляка, видатного українського поета, перекладача – Степана Руданського.

    Твори Степана Руданського різноманітні своїми темами і жанрами. В історії української літератури поет відомий як автор гуморесок та приказок. Писати вірші Руданський почав ще під час навчання в Кам’янці-Подільському.  Його поетична творчість не булла довгою, переважна частина поезій написана між 1851 і 1861 роками.  Ліричн івірші Руданського, зокрема пісні та численні гуморески набули широкої популярності. Твори Руданського були надруковані і здобули  визнання читачів завдяки зусиллям наступного покоління українців – Олени Пчілки, Івана Франка, Агатангела Кримського.  Деякі його твори, зокрема пісня «Повій, вітре, на Вкраїну»,  здобули найвищу оцінку – вони перейшли в народ і поширюються як народні пісні.

Немає коментарів:

Дописати коментар