середу, 8 січня 2014 р.

Перед пророком голову схиляю



У кожного народу є творці, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. Таким поетом українського народу є Тарас Шевченко, чия безсмертна спадщина – одна з найбільших вершин людського генія.

Майже 200 років минуло від того дня, коли українка-кріпачка дала світові генія, який не тільки не віддаляється, а все більше наближається до нас. Чому? Тому що всі ці роки незгасним вогнем усеперемагаючого патріотизму палахкотить могутня і ніжна Шевченкова поезія. До сьогоднішнього дня вона закликає любити свій рідний край, свій народ, брататися сильному зі слабшим, бути справедливим, чесним.

Слово істини шукали у Шевченка наші діди-прадіди. Чеснотам навчав великий Кобзар наших батьків. І тепер, у час інформаційного вихору, навчаємось розуму у нього й ми.

З метою  поширення знань  про життєвий і творчий шлях Тараса Шевченка серед  користувачів  абонемента міської центральної бібліотеки   10 січня було презентовано виставку-експозицію «Перед пророком голову схиляю», присвячену 200- річчю від дня народження.

Провідний бібліотекар абонемента наголосила  на значенні особистості поета в історії Української держави.

Виставка складається з розділів :

-         « Геніальний син українського народу»;

-         «Слово, дума, пісня Кобзарева»;

-         «Тараса шанує велика родина»;

-         «Шевченко – художник».

Виставка – експозиція містить основні твори Тараса Шевченка, довідкові, енциклопедичні, літературознавчі видання про його життєвий та творчий шлях, спогади  сучасників, альбоми з репродукціями та інформаційні теки.

Представляючи виставку, працівники бібліотеки намагаються розвивати  смак до  читання,  виховувати національну гідність, любов до рідного слова.

Немає коментарів:

Дописати коментар