вівторок, 3 березня 2015 р.

На струнах Кобзаревої душі

     
  Від того, чи знайдеться місце для Тараса Шевченка в храмі власної душі кожного з нас,  залежить, ким ми є і ким ми будемо. Адже для всього світу вже понад два століття слово «Україна» нерозривне з ім’ям Тараса Шевченка, бо йому судилося стати  символом своєї нації та країни.
         З нагоди вшанування пам’яті Великого Кобзаря – Тараса Шевченка відділ абонемент центральної бібліотеки для багатопрофільного навчально реабілітаційного центру  організував  лтературні читання «На струнах Кобзаревої душі».
       Захід проводився з метою: ознайомити учнів з постаттю геніального поета Т.Г.Шевченка – поборника за щастя й свободу українського народу, його життєвими стежками та багатогранною мистецькою натурою; зацікавити маловідомими фактами із життя Тараса Григоровича; показати, як шанують його на Україні і в світі; популяризувати літературу про геніального сина України; виховувати любов до історії нашої країни, до рідної мови, до поетичного слова, до Великого Кобзаря.
На літературному вечорі прозвучали поезії Тараса Шевченка: «Доля», «Минають дні, минають ночі», «Думи мої думи», уривок з посланія «І мертвим, і живим, і ненародженим землякам моїм…», «Заповіт» у виконанні диктора радіо Павла Тихонова. Велична постать Шевченка, його творчість не тільки збагатила духовно наших сучасних подільських митців, а й надихнула їх на створення справжніх  шедеврів. Усі присутні із задоволенням переглянули «Шевченкініану» заслуженого художника України Бориса Негоди та переглянули відеофільми «Т. Г. Шевченко – обличчя української історії» та «Шевченківськими шляхами на Камянеччині». З великим задоволенням усі присутні спостерігали за дійством, уривок з балади «Утоплена» який  виконала акторка Народного театру Любов Луцик. Слухачі бурхливими оплесками дякували Олександрі Торжинській учениці НВК №8 та музичної школи ім. Т. Ганіцького за чудове виконання творів Тараса Шевченка на бандурі.
На закінчення літературного вечора усі присутні виконали пісню «Реве та стогне Дніпро широкий».








Немає коментарів:

Дописати коментар