четвер, 24 вересня 2015 р.

                         
               Вічна пам'ять про загиблих у Бабиному Яру.

    Бабин Яр, урочище Шевченківського району Києва. Тут упродовж 1942-43 рр. німецькими окупантами було закатовано понад сто тисяч людей різних національностей, зокрема українців, євреїв, циган, росіян тощо.  Це всесвітньо відоме місце трагедії, що стало  символом Голокосту, найбільший інтернаціональний цвинтар в Україні. Тут в роки  фашистської окупації України були  розстріляні  мирні  громадяни , військовополонені, підпільники, партизани, заручники, члени ОУН, психічнохворі та ін.
    Фашистські карателі знищували громадян за національною належністю -  євреїв і ромів ,  жінок, стариків і дітей, за ідеологічною – комуністів і комсомольців, а також тих, хто чимось не догодив владі „ вищої раси”.
   З метою вшанування памяті полеглих у Бабиному Яру, а головне - зберегти у суспільній свідомості нащадків пам'ять про трагічні дні страшної війни,працівниками міської центральної бібліотеки для учнів міського ліцею, було проведено історичний відео перегляд «Зорі вічної памяті». В ході заходу, бібліотекар розповіла про друковані видання, що містяться у фондах  бібліотек міста з відповідної тематики.





Немає коментарів:

Дописати коментар