понеділок, 12 серпня 2013 р.

Символи Української Державності



                                                                  

12 серпня працівники абонемента центральної бібліотеки м. Камянця- Подільського презентували виставку «Символи Української Державності».  Державні символи є важливим атрибутом сучасної держави, складовою її конституційного ладу. Символи нації, створені нею в процесі власного державотворення, з часом, як правило, стають державними у результаті їх закріплення на законодавчо-правовому рівні. Історична традиція, унаочнена в символіці, перетворює населення на народ, формує націю. Державні символи України виражають провідну роль нації у становленні власної держави .

        У  ст. 20 Конституції України передбачено, що державними символами України є Державний Прапор України, Державний Герб України і Державний Гімн України. Державні символи затверджуються Верховною Радою України. Характерними ознаками їх є те, що вони: виражають національний менталітет, національні ідеї політичного чи історичного змісту;  мають загальнообов'язковий характер. Основою державних символів є державний суверенітет.
          Що означають символи , покладені в основу ознак державної незалежності, де коріння української державної символіки, як вона формувалася протягом віків, про все це можна дізнатися з офіційних документів, навчальних посібників,  довідкової літератури, науково-популярних видань,  що представлені на виставці і знаходяться у фондах центральної бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар