середу, 16 липня 2014 р.

Подорож до лісової аптеки


16 липня працівниками абонемента міської центральної бібліотеки для мешканців ТЦСО «Довголіття» було проведено інформаційну годину «Подорож до лісової аптеки».
Мета заходу: розширити знання про рідний край, дати загальні уявлення про взаємодію живої природи з людиною, ознайомити з народними традиціями лікування  лісовими рослинами, поглибити знання про декоративно-плодові, лісові дерева, про призначення Червоної книги та  природні  об’єкти, що підлягають охороні.
Бібліотекар  міської центральної бібліотеки ознайомила слухачів про зелений дивосвіт України та про народний досвід застосування лікарських рослин. Рослини дають нам їжу, одяг, тепло, життєдайний кисень, ліки, будівельний матеріал. Вони є фільтром, який очищає повітря від пилу. Отож, захищаючи рослини, ми захищаємо життя.
Волонтер бібліотеки , студентка КПНУ Олена  Рудець  розповіла про легенди та народні повір’я, що багато віків складав мудрий народ про цілющі властивості рослин. Для присутніх було проведено огляд літератури та періодичних видань, що знаходяться у фондах  міської центральної бібліотеки, з відповідної теми.


Немає коментарів:

Дописати коментар