четвер, 18 січня 2018 р.

Виставка-інсталяція "Святосвіт українського календаря"

   

 18 січня у міській центральній бібліотеці імені Костя Солухи було презентовано книжкову виставку-інсталяцію «Святосвіт українського календаря».
     Захід проведено з метою виховання у користувачів шанобливого ставлення до духовних цінностей нашого народу, відродження його обрядів, відзначення народних свят та поширення літератури народознавчої тематики.
    Свято в українській народній традиції завжди займало провідну роль. Усі свята українського календарного року повязані з господарським життям та побутом українців. Кожне з них має свої особливості та  традиції.
     В першому розділі нашої виставки — "Свято прийшло – радість принесло" представлені етнографічні розвідки відомих дослідників фольклору та свят народного календаря в Україні,
      Темі звичаїв та обрядів, що супроводжували наших пращурів у буденному житті та у свята, присвячена література представлена у другому розділі «Невичерпні джерела традицій».
    Третій розділ «Свята що нас обєднують» присвячений темі відродження культурної спадщини українського народу в наші часи.

     Виставка вдало доповнена світлинами та атрибутами народного побуту.






Немає коментарів:

Дописати коментар