вівторок, 8 жовтня 2019 р.

Документально-історична виставка «Козацькій славі жити у віках»



    В історії українського народу особливе місце посідає козацтво – гордість, сила та опора протягом багатьох століть. Козацтво – носій гетьманського коду предків, це непереможний  і незламний дух Б. Хмельницького, І. Сірка, П. Сагайдачного.
До Дня українського козацтва, 8 жовтня в центральній  міській бібліотеці імені Костя Солухи пройшла презентація документально-історичної виставки «Козацькій славі жити у віках», метою якої було розширення знань читачів про історію славного українського козацтва, виховання почуття патріотизму, національної гідності та побратимства, популяризація надбань і традицій славних запорожців – оборонців рідної землі.
 Матеріали виставки несуть в собі найцікавішу інформацію про історію України, про козацьку епоху, українське козацтво: їхні прагнення, ідеї, почуття патріотизму. Окремим розділом представлені книги про славетних гетьманів Дмитра Вишневецького (козака Байду), Пилипа Орлика, Івана Мазепу, Петра Дорошенка, Северина Наливайка – ватажків козацького війська, а також художня література, де показано образ козака-лицаря як образ захисника свободи своєї землі та свого народу.
Цей день – данина всім козакам, які зробили величезний внесок у формування української народності та досягнення Україною своєї незалежності. Через козацтво створювалася наша історія, і кожен з нас не тільки причетний, а й відповідальний за неї.


Немає коментарів:

Дописати коментар