вівторок, 14 січня 2020 р.

Віртуальний портрет «Колоритний світ великого гумориста» (до 120-ої річниці від дня народження Олександра Ковіньки)



 До когорти відомих гумористів належить велет українського гумору Олександр Іванович Ковінька. Його доля була надзвичайно схожою із долею Остапа Вишні, якого він завжди вважав своїм учителем в літературі.
З метою відзначення 120-ої річниці від дня народження творця сатирико-гумористичного жанру Олександра Ковіньки, 13 січня в центральній міський бібліотеці імені Костя Солухи проведено віртуальний портрет «Колоритний світ великого гумориста».
Шанувальники  українського гумору, що завітали до нашої бібліотеки, ознайомилися з творчістю письменника-гумориста, сторінками його життєвого шляху, переглянули відеофільм «Олександр Ковінька – як символ свого часу» та прослухали його гуморески онлайн.
У своїх мініатюрах та фейлетонах український письменник висміював аморальність, безкультур’я, казнокрадство – все те, чого сьогодні вистачає скрізь і всюди, відтворював смішне і комічне в житті людей. Мова автора жива і барвиста, по-народному мудра та іронічна. 
До уваги присутніх також було представлено творчий доробок українського гумориста, твори, які е у фондах центральної  міської бібліотеки імені Костя Солухи та літературу про нього.



Немає коментарів:

Дописати коментар