четвер, 13 травня 2021 р.

«Співець української землі»

Відеоальманах

14 травня 2021 року виповнюється 150 років від дня народження видатного українського письменника, неперевершеного майстра соціально-психологічної прози, новатора модерністської техніки письма, новеліста, тонкого спостерігача людської душі, гуманіста і просвітителя Василя Семеновича Стефаника. Саме тому, з цієї нагоди та з метою ознайомлення з творчим доробком та сторінками життєвого шляху видатного українського письменника, 13 травня на FACEBOOK сторінці Кам’янець-Подільської центральної бібліотеки ім. Костя Солухи представлено відеоальманах «Співець української землі».
До уваги користувачів розповідь про  Василя Стефаника – неперевершеного майстра соціально-психологічної новели. Ця істина міцно утвердилася в нашому літературознавстві. Він найближчий соратник Івана Франка, Михайла Коцюбинського, Лесі Українки, Ольги Кобилянської, товариш і спільник у творчій та громадській діяльності Леся Мартовича та Марка Черемшини. Творчість Стефаника припадає на кінець ХІХ та початок ХХ століття.
Поетом мужицької розпуки, селянським Бетховеном, співцем селянської бідноти, співцем Гуцульщини, борцем проти соціального і національного гніту, володарем селянських душ називають Василя Стефаника.
 



Немає коментарів:

Дописати коментар