пʼятницю, 11 листопада 2022 р.

«Україна – Польща: мир та дружба»


відеопривітання


11 листопада Кам’янець – Подільська центральна міська бібліотека імені Костя Солухи на своїй Facebook-сторінці представила відеопривітання «Україна – Польща: мир та дружба» з нагоди відзначення Дня Незалежності Республіки Польща. В цей непростий час, коли триває війна між Україною та росією, братній польский народ став нам надійним помічником та вірним другом.

Національне свято Польщі, відзначається щорічно 11 листопада на честь проголошення незалежності держави від панування Росії, Німецької імперії та Австро-Угорської імперії в 1918 році. Свято припадає на день завершення Першої світової війни (11 листопада 1918 року). Після 123-х років поділів Польща здобула незалежність, повернулась на карти світу.

У 1939-1944 роках було неможливо офіційно чи відкрито відзначати День Незалежності 11 листопада. У 1945 році комуністична влада встановила своє державне свято 22 липня. День незалежності офіційно не відзначався до 1989 року, аж поки у Польщі не відбулися перші демократичні вибори.

Нині День незалежності — велике Свято, загальнодержавний вихідний день, який супроводжується підняттям прапорів, виступом президента країни, військовим парадом у центрі Варшави.



Немає коментарів:

Дописати коментар