пʼятниця, 17 лютого 2023 р.

«Ексклюзивна класика»

(по твору Рея Бредбері «451° за Фаренгейтом» та в рамках загально бібліотечного дня бібліографії «Славетний книги ювілей»)

Виставка однієї книги

Своєрідний, оригінальний, неповторний – такими епітетами нагороджують відомого американського письменника Рея Бредбері шанувальники його творчості. У книжках письменника захоплюючий сюжет поєднується з серйозним філософським осмисленням життєвих явищ.
16 лютого центральна міська бібліотека імені Костя Солухи презентує виставку однієї книги «Ексклюзивна класика».
Бредбері, вірний прихильник бібліотек, в 1953 році написав похмурий футуристичний твір «451° за Фаренгейтом». Його майбутній світ наповнений лише телевізорами, віртуальними стосунками, бездумними розвагами, люди вже перестали думати і спілкуватися між собою, а література такому суспільству вже не потрібна, тому в цьому світі Бредбері пожежні потрібні не для того, щоб гасити пожежі, а для того, щоб палити книги.
«451° за Фаренгейтом» – це портрет незалежної думки, що знаходиться на межі зникнення, і притча про суспільство, яке саме винне в своєму згоранні. Це історія про світ, де читання книг та здатність критично мислити є злочинами. Книга, про яку чули всі, навіть якщо і не читали…











Немає коментарів:

Дописати коментар