понеділок, 20 травня 2024 р.

 

«Безпека в навколишньому середовищі»

Відеоінформина

Здоров’я і життя залежать не тільки від знання правил безпечної поведінки, а найголовніше – від їх виконання в будь-яких ситуаціях. З метою ознайомлення з правилами  безпеки в навколишньому середовищі, умінню швидко оцінювати небезпечні ситуації та приймати правильні рішення, виховувати бережливе ставлення до свого життя та життя інших людей працівники відділу абонементу центральної міської бібліотеки ім. Костя Солухи 20 травня підготували відеоінформину «Безпека в навколишньому середовищі». 

Переглянувши  відеоінформину користувачі матимуть змогу  поглибити знання про основні небезпечні фактори, що виникають у повсякденному житті й навколишньому середовищі, про правила поведінки під час пожежі, землетрусу, сильного вітру, грози та у разі потрапляння у зону підтоплення, а також про дії  під час повітряної тривоги.  


 

пʼятниця, 17 травня 2024 р.

День Вишиванки в бібліотеці.

16 травня  працівники та користувачі бібліотеки долучились до відзначення Дня Вишиванки в Україні. На Алеї вишиванки біля бібліотеки проходили різноманітні заходи, а всі бажаючі могли зробити фото біля святкової фотозони.









Виставка-акцент "Вишиванка - одвічний предків талісман"

 




16 травня ми вчергове відзначатимемо  День вишиванки в Україні. Головний атрибут цього свята - це вишивана сорочка, яка вважається символом ідентифікації українського народу.  З метою збереження традицій нашого народу,  розширення знань  про українську вишивку та національний одяг,  15 травня  у  міській  центральній  бібліотеці  ім. Костя Солухи,  відбулась  презентація виставки-акценту «Вишиванка – одвічний предків талісман».

      Література представлена на виставці відповідала  таким розділам:  «Вишиванка – символ України»; «Традиційні вбрання українців»; «Дзеркало народної душі» і  розповідала  про історію свята, значення вишиванки, техніки вишивок у різних регіонах, а також про інші традиційні вбрання.

       Виставка розрахована на широке коло користувачів. Сьогодні це свято набуває особливої величі та значущості.  Нехай наша вишиванка назавжди закарбує прагнення волі і незалежності, мужність і героїзм, віру і надію, милосердя які нині, під час війни, так щедро демонструє наш український народ, дивуючи і захоплюючи цим весь світ.







четвер, 9 травня 2024 р.

«Багатолика Європа»

(До Дня Європи в Україні)

Євровікторина

Відзначення Дня Європи в Україні − це важливий крок у зміцненні самоідентифікації нашої країни як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи. Україна поділяє історію та цінності європейських країн. Саме тому до цієї дати 9 травня працівники центральної міської бібліотеки імені Костя Солухи на «Алеї закоханих» організували євровікторину «Багатолика Європа».
Гості та мешканці нашого міста прийняли участь у вікторині та показати свою ерудицію на знання європейського простору. Під час заходу присутні здійснили віртуальну подорож по меридіанах і паралелях різних країн Європи: відвідали Німеччину, Польщу, Францію та ознайомились з культурою, звичаями та традиціями цих країн.
Гармонійним доповненням до заходу стала книжкова виставка, яка відкрила все різнобарв'я найкращих письменників європейських країн. У творах європейських майстрів слова охоплено багато століть і літературних епох: від міфології давнього світу, до творів сучасної літератури. Присутні поринули в багатогранний художній світ літератури європейських авторів в українському перекладі, бо це – справжні шедеври літератури.
День Європи – це гарна нагода дізнатися більше про сусідні країни. Це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного українця.