пʼятниця, 17 травня 2024 р.

Виставка-акцент "Вишиванка - одвічний предків талісман"

 




16 травня ми вчергове відзначатимемо  День вишиванки в Україні. Головний атрибут цього свята - це вишивана сорочка, яка вважається символом ідентифікації українського народу.  З метою збереження традицій нашого народу,  розширення знань  про українську вишивку та національний одяг,  15 травня  у  міській  центральній  бібліотеці  ім. Костя Солухи,  відбулась  презентація виставки-акценту «Вишиванка – одвічний предків талісман».

      Література представлена на виставці відповідала  таким розділам:  «Вишиванка – символ України»; «Традиційні вбрання українців»; «Дзеркало народної душі» і  розповідала  про історію свята, значення вишиванки, техніки вишивок у різних регіонах, а також про інші традиційні вбрання.

       Виставка розрахована на широке коло користувачів. Сьогодні це свято набуває особливої величі та значущості.  Нехай наша вишиванка назавжди закарбує прагнення волі і незалежності, мужність і героїзм, віру і надію, милосердя які нині, під час війни, так щедро демонструє наш український народ, дивуючи і захоплюючи цим весь світ.







Немає коментарів:

Дописати коментар