середу, 28 січня 2015 р.

Зелена аптека

 
 28 січня працівниками міської центральної бібліотеки для слухачів Університету Третього Віку  було проведено рекомендаційну бесіду «Зелена аптека».
Мета заходу: ознайомити з народними традиціями  лікування  лікарськими рослинами, поглибити знання про декоративно-плодові, лісові дерева, про лікувальні властивості кімнатних рослин, дати загальні уявлення про взаємодію живої природи з людиною.
Бібліотекар  міської центральної бібліотеки розповіла слухачам  про зелений дивосвіт України та про народний досвід застосування лікарських рослин. Рослини дають нам їжу, одяг, тепло, життєдайний кисень, ліки, будівельний матеріал. Вони є фільтром, який очищає повітря від пилу. Отож, захищаючи рослини, ми захищаємо життя.
Також було презентовано газету «Здоров’я та довголіття», яка містить цікаві  та корисні поради  знаних фахівців  у галузі медицини та фітотерапії  Тетяни Гарник, Євгена Товстухи, Віталія Мовчанюка, Івана Чекмана.
Волонтер бібліотеки , студентка КПНУ Ірина  Пронозюк розповіла про легенди та народні повір’я, що багато віків складав мудрий народ про цілющі властивості рослин. Бібліотекар також ознайомила присутніх  з літературою, що була представлена на книжковій виставці «Шукайте лікаря в природі»







Немає коментарів:

Дописати коментар