середу, 11 лютого 2015 р.

Мова – дзеркало народів

У людства  планети Земля є багато різних свят. Серед них – Міжнародний день рідної мови, який ми святкуватимемо 21 лютого. Найважливіше і найдорожче надбання кожного народу – це його мова.
Саме тому, для мешканців ТЦСО «Надія», працівники міської центральної бібліотеки, 11 лютого організували та провели художні читання «Мова – дзеркало народів».
Метою заходу було: розширити знання про українську мову та мови інших національностей, що мешкають у нашому місті; виховувати любов до рідної мови, як неоціненного спадку свого народу; сприяти толерантному ставленню громадян України до людей іншої національності, поваги до мов та національної самобутності інших народів.
Захід розпочався з розповіді бібліотекаря про історію відзначення Міжнародного дня рідної мови та історичний екскурс у минуле Кам’янця – Подільського, для ознайомлення з етнічними групами та народами, що населяли наше місто.


Поезії Тараса Шевченка, Лесі Українки, Івана Васильчука  та власні вірші про мову читали члени літературного об’єднання «Джерела душі»  Світлана Кремінська та  Павло Тихонов. Вірменську повчальну народну казку розповіла волонтер бібліотеки, учениця НВК № 3 Вікторія Казмірчук. Окрасою заходу було виконання народних пісень учнем міської хорової школи Вчеславом Зайцем. На завершення, для присутніх було проведено огляд літератури з відповідної тематики, що є у фондах міської центральної бібліотеки.



Немає коментарів:

Дописати коментар