середу, 26 листопада 2014 р.

Чорні крила Голодомору

Серед найбільш трагічних сторінок історії українського народу особливе місце займає Голодомор 1932 – 1933 років. Внаслідок зумисних дій тодішньої влади впродовж декількох років Україна втратила близько 10 мільйонів життів. З огляду на масштаби, жорстокість і цинізм здійснення Голодомору, історія сучасної Європи не має аналогів подібних злочинів.
Щороку кожної четвертої суботи листопада в Україні відзначається День пам’яті жертв голодоморів. Цього дня в Україні та світі запалюють свічку пам`яті та вшановують хвилиною мовчання пам`ять  невинних  жертв. Хмельниччина також в повній мірі відчула на собі всі жахи періоду голодомору. Голод на Хмельниччині, за повідомленнями різних джерел був трохи меншим за розмірами та наслідками, ніж в інших областях республіки: Полтавській, Київській, Чернігівській, Сумській. 
З метою вшанування пам'яті жертв голодоморів, виховання поваги до історичного минулого свого народу, усвідомлення морального обов’язку перед минулими та наступними поколіннями українців у відновленні історичної справедливості, утвердження у молоді нетерпимості до будь-яких проявів насильства 25 листопада у школі – інтернаті «Славутинка» працівниками Кам’янець-Подільської міської центральної бібліотеки було проведено годину пам’яті «Чорні крила голодомору».
Захід проходив у формі дискусії. Учні старших класів представляли власні дослідження різних етапів періоду Голодомору, виступали у ролі правознавців  та  свідків подій , а також читали вірші, присвячені трагічним  рокам.
Під час заходу відбувся перегляд відеофільмів “Голодомор 1932-1933рр. в Україні” та «Свіча». Також бібліотекар міської центральної бібліотеки зробила огляд  літератури біля книжкової  виставки «Память у серцях та палаючих свічах».

На завершення заходу учні школи – інтернату «Славутинка» були нагороджені подяками за активну участь у соціокультурних бібліотечних заходах.






Немає коментарів:

Дописати коментар