середу, 8 квітня 2015 р.

Майстер українського готичного детективу



                 Чисельних  шанувальників літературного слова  Камянеччини потішив своїм приїздом відомий сучасний український  письменник Андрій Кокотюха. Літературна зустріч «Майстер  українського готичного детективу» відбулась  
7 квітня у міській центральній бібліотеці.
                    Андрій Кокотюха народився 17 листопада 1970 року у м. Ніжині. Перший художній твір написав у сім років. Працював складальником меб­лів, різноробом та муляром на будівництві. Закінчив факультет журналістики Київського університету ім. Т. Шевченка. У 1991 році написав першу друковану повість «Шлюбні ігрища жаб», яка вийшла окремою книжкою в 1996 році. Його творча манера продовжує кращі традиції Артура Конана Дойла, Едгара По. Автор належить до літературно-мистецької генерації 90-х років. Смислом креативу вважає: почути історію, перетравити її, спроектувати  на себе, стати оповідачем і цікаво подати.
              Андрій Кокотюха – справжній майстер хитросплетінь сюжету. Його романи розійшлись накладом понад 200 000 екземплярів, а сценарії дають життя документальним і художнім фільмам. Перелік  письменницьких нагород вражає: три дипломи «Коронації слова» ( 2001, 2002, 2008 роки) і пять головних премій цього престижного літературного конкурсу, а 2012 року він завоював почесне звання «Золотого письменника України».
             На зустрічі автор презентував свою ювілейну пятдесяту книжку «Адвокат з Личаківської», першу із семи книжок про Львів. Андрій Кокотюха дуже цікавий оповідач та співрозмовник, а також щиро і відверто відповідав на численні запитання присутніх, а ними були журналісти, члени літературно – мистецького об’єднання «PHOENIX», студенти коледжу культури і мистецтв та податкового коледжу, учні старших класів НВК №8, № 9,№ 3, СЗОШ № 5.
         Готуючись до зустрічі працівники бібліотеки організували літературну виставку «Книгою призначена зустріч», яка користувалася попитом відвідувачів, а   сам автор був  захоплений матеріалами представленими на виставці, які були присвячені його біографії та творчості.
        Також, в рамках заходу,  головою міського товариства «Просвіта» В’ячеславом Полятинчуком було презентовано та подаровано до фондів міських бібліотек IV том книги Едуарда Сікори «Под знаком тризуба».








Немає коментарів:

Дописати коментар