середу, 22 квітня 2015 р.

Важкий тягар Чорнобильського неба





 Чорнобильська катастрофа вразила весь світ, приголомшила людей страшним розмахом незвіданої раніше біди, трагічні наслідки якої відчуватиме ще не одне наступне покоління. Вибух, що стався 26 квітня 1986 року в Чорнобилі, ось уже 29 років не втихає у нашій свідомості. Від аварії на ЧАЕС в Україні постраждали мільйони людей. Ця трагедія зачепила долю кожного українця, сколихнула життєве дерево багатомільйонного народу.
 З метою ознайомити студентів із трагічною сторінкою історії України – Чорнобильською катастрофою; виховувати почуття сприймання чужого болю як свого; виховувати почуття поваги до ліквідаторів – чорнобильців та мужньої професії рятувальників, працівники відділу абонемент  провели пізнавальну подорож «Важкий тягар Чорнобильського неба» для студентів ДНЗ "Подільський центр" ПТО. До уваги слухачів  представлено  документальні фільми зі зворушливими кадрами ліквідації катастрофи «Чорнобильська трагедія» та «Свіча пам’яті».  Пізнавальна подорож «Важкий тягар Чорнобильського неба» перенесла студентів у ті часи, коли їх батьки були майже такого самого віку, як вони сьогодні. У всіх на вустах лунали слова «глобальна катастрофа», «радіоактивне забруднення», «екологічні біженці», «ліквідатори». Дай Бог, щоб сьогоднішня молодь і майбутні покоління дізнавались про все це тільки зі спогадів, літератури та інших джерел інформації. І нехай атом буде тільки мирним — на благо людства!

 Бібліотекарі зазначили, що трагедія, яка сталася 29 років тому, має бути пересторогою для людства, уроком не тільки для нинішнього покоління, а й для майбутніх.  Присутні  хвилиною мовчання вшанували пам'ять про тих, хто відійшов у Вічність , а саме пожежників ВПЧ-2 по охороні АЕС на чолі з начальником караулу В. Правиком. До уваги студентів було презентовано виставку застереження  "Щоб дзвони пам'яті не змовкли". Чорнобиль… Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум'янітиме  чорним вогнищем скорботи.





Немає коментарів:

Дописати коментар