неділю, 7 вересня 2014 р.

Державність, демократія, реформи!


8 вересня цього року відзначаємо  25-річницю  утворення політичної партії Народний Рух України.
    Народний Рух України – правоцентристська партія національно-демократичного спрямування, що виникла і діє як вияв народної  ініціативи, скерованої на розбудову національної, незалежної, соборної, правової, соціальної, демократичної держави.

 З цієї нагоди в міській центральній бібліотеці презентовано документально-історичну панораму «Державність, демократія, реформи!».

На якій представлена література про періоди створення партії , та перших керівників: Івана Драча, Вячеслава Чорновола, Михайла Гориня. Саме Народним  Рухом України, який був рушійною силою, що привела Україну до відновлення незалежності, ще на початках 90 років минулого століття  була розроблена програма Державотворення, якою визначався Європейський  курс розвитку,  як  стратегічний  для  Української Держави. Саме рухівці наполягали на вступі України до європейської системи колективної  безпеки НАТО. Саме  рухівці чітко вказували на Кремль,  як головну небезпеку  для  України. Реальне  життя підтвердило правильність рухівських  передбачень. Народний Рух України, як державотворча сила, був головною перешкодою  для  антиукраїнських  промосковських сил. Тому вбивство лідера Народного Руху В’ячеслава Чорновола та послаблення  політичних  позицій Руху  дало змогу ворогам Української держави, через свої п’яті колони вибудувати в Україні владу  відверто ворожу до українського  народу.  Реальне  життя  підтвердило правильність рухівських  передбачень.

Немає коментарів:

Дописати коментар